Print deze pagina

Wetenschappelijke notatie

mrt 24, 2011

Nieuwe metingen


De nieuwe meetopstelling, die het mogelijk maakt automatisch periodiek te ontladen, is klaar. We zijn inmiddels met nieuwe metingen begonnen.
Categorie: General
Ingezonden door: Admin

Een aantal extraatjes moet nog worden aangebracht, maar de nieuwe meetopstelling is klaar om volautomatisch mee te meten. We kunnen nu periodiek ontladen en daar kunnen we bij weglopen. De opstelling stopt automatisch met ontladen als de gestelde ondergrens van 0,9 V is bereikt.

We voeren de meting uit met een HB628 van H-Tronic. Hiermee kunnen we spanningen meten in stappen van 1 mV. Om deze kaart aan te kunnen sturen gebruiken we Profilab Expert van Abacom. Hierin hebben we een virtueel bedieningspaneel gebouwd. Over beide producten zijn we zeer tevreden.

De eerste metingen die we nu doen zijn enerzijds om de opstelling te testen (maar dat betreft vooral gebruiksvriendelijkheid) en anderzijds om de belastingmatrix te vullen. Daaraan kun je zien op welke manier de capaciteit van een batterij afhangt van het soort belasting (continue, periodiek) en de grootte van de belasting.


Previous page: Grootheden-eenheden
Volgende pagina: SI prefix